20 september, 2009

De slag om Wesnoth

De slag om Wesnoth is een gratis, strategisch turn-based spel waarvan de ontwikkeling van start is gegaan in juni 2003 door David White. The Battle for Wesnoth wordt gespeeld in een fantasy-wereld, waarin de spelers een leger kunnen samenstellen uit de veelvoorkomende rassen in fantasy-games, zoals elfen, dwergen, monsters, trollen en meer. Ook kan ervoor gekozen worden om een eigen ras te creëren, doordat iedereen in staat is om het spel aan te passen.


Er zijn verschillende campagnes die je kan spelen, met verschillende moeilijkheidsgraden. Daarnaast kan je ook nog kiezen hoe moeilijk precies je vijand in het campagne zich moet gedragen. Zo kan je campagne: gemakkelijk-gemakkelijk zijn, maar ook gemakkelijk-moeilijk (met een moeilijke computerspeler).

De beste manier om met Wesnoth the beginnen is om te kiezen voor de tutorial. Die leert je meer over het spel. Winnen of verliezen hier is niet belangrijk: het is belangrijk dat je leert hoe het spel werkt. Je zult je hersenen behoorlijk aan het werk moeten zetten om het spel goed te kunnen spelen.

Er zijn in het spel verschillende facties: de Loyalisten, Draaklingen, Rebellen, Noorderlingen, Ondoden en de Knalga-Alliantie. Elke factie heeft zijn of haar eigen eenheden en de meeste eenheden kunnen levelen waardoor ze sterker worden. Door vijanden te verslaan krijgen ze ervaring (xp) en levelen ze (promoveren ze).

Elke vijand heeft aanvallen, deze kunnen dichtbij of op afstand zijn en als je als aanvaller een aanval kunt gebruiken die de vijand niet heeft (een afstandaanval bijvoorbeeld) dan kan je daar serieus voordeel uit halen. Eenheden hebben natuurlijk HP (hitpoints), en ze kunnen geheeld worden door op dorpen te gaan staan.

Uiteindelijk moet je de computerspeler of de vijand te snel af zijn, je eenheden zo vaak mogelijk levelen en dan is de overwinning niet ver weg!

Veel succes ermee!

Website: www.wesnoth.org

Geen opmerkingen: