09 september, 2008

Nico is powered by ScribeFire

De mogelijkheid om direct uit je webbrowser te publiceren van blogberichten was er nog niet. Nu wel! Met ScribeFire kan je nu gemakkelijk berichten posten, lang of kort.

Maar nu kan je hieronder een stukje lezen uit mijn werk van Arda. Het is een deel van het Artikel "Magie".

Magie
Magie is een ontdekking die gedaan werd door Assi, maar al eerder gebruikt werd door De Reiziger. De magie is gebaseerd op de respectievelijke krachten van de Elementaren of magiegoden.

Soorten magie
Er zijn twee soorten magie: lichtmagie en duistere magie. Deze twee soorten baseren zich op hun kenmerken. Een verduisterspreuk is dus deel van de duistere magie. Er is niets slechts aan duistere magie, wel aan vernietigingsmagie - die gelukkig alleen defensief gebruikt wordt.

Magie gebruiken
Van zodra je in Arda bent, kan je magie leren. Magie kan je op verschillende manieren leren, door boeken te lezen met instructies en door een instructeur te vragen (duurder maar beter) om je een spreuk te leren. Je spreekt een spreuk uit en de magie komt los met behulp van een elementaar. Je moet meestal de naam van de elementaar uitspreken voordat de spreuk definitief gebruikt kan worden.

Geen opmerkingen: